?

Hur länge kan en tiktok vara? Videolängd och hur man gör tiktoks längre

Det verkar inte vara mycket bevis på att längre tiktok -videor får fler visningar. handlar mer om innehållet och hur engagerande det är än hur länge videon är.

Hur man gör längre tiktoks: 6 tips för att spika den nya maxvideolängden

Tiktok spelade en onekligen kolossal roll i ökningen av populariteten för kortformade videor, och att tvinga skapare att hålla sig till en kort tidsgräns verkligen drev kreativitet. Men nu har Tiktok ändrat sin maximala videolängd från 3 minuter till ett hela 10 minuter.

Vissa människor har skjutit tillbaka mot förändringen och hävdar att 10-minuters videor hör till YouTube, men vi tycker att det är en fantastisk möjlighet för skapare att blanda sitt innehåll på Tiktok och börja förgrena sig från korta, smala videor till längre, mer genomtänkt innehåll.

Hur man gör längre tiktoks

• Öppna Tiktok -appen på din telefon

• Klicka på + -skylten längst ner på skärmen för att öppna kameran

• Ovanför postknappen bör du kunna svepa över de olika tidsgränserna för att se om du har alternativet på 10 minuter.

Om du inte ser den, uppdatera din app via App Store för att se till att du har den senaste versionen. ? Oroa dig inte! .

Börja sätta ihop din video

. Du kan spela in en total längd på 10 minuter direkt i appen, starta och stoppa vid behov. Eller ladda upp flera videoklipp och bilder från din kamerarulle om du har förspelat ditt innehåll.

Hitta Inspo: Här är 6 idéer för att göra långformat Tiktok-innehåll

Ja, 10 minuter kan verka som en lång tid för en Tiktok -video. Några av er kanske till och med kommer ihåg när Tiktoks var begränsade till 15 sekunder! Men den sociala plattformen handlar om kreativitet och experiment, och vissa skapare använder verkligen denna nya 10-minuterslängd till sin fördel. Här är hur:

Sago stund

. Tidigare måste Tiktok -historier kondenseras till snabba 60 sekunder eller delas upp i flera delar.

Möjligheten att ladda upp en enda 10-minuters video revolutionerar historieformatet, särskilt för skapare som syftar till att engagera. I stället för att rusa genom en berättelse eller redigera i massor av snitt, kan skapare nu berätta sina historier i ett format som vi är mer vana vid att se på YouTube. Vi pratar dramatiska pauser, massor av bakhistorier och bygger spänning. . Ge tittarna en anledning att fortsätta titta till slutet.

Frågor och svar

Frågor och svar är ett utmärkt sätt för dina följare att lära känna dig lite bättre. Det är ganska vanligt att se frågor och svar på Instagram, vanligtvis med frågan klistermärke på en berättelse. Denna tillgång till 10-minuter!

Be dina följare att skicka frågor i kommentaravsnittet i en annan video, välj sedan de du vill svara, bosätta sig i och börja filma! Även om vissa skapare älskar att använda live -funktionen på Tiktok för att göra Q & A -sessioner, kan alla se kommentarerna när de kommer in – vilket gör det svårare att undvika allt du inte vill svara.

Dagliga vloggar har alltid varit en vogue. Du kan inte gå fel med en daglig vlog-från 20-minuters långa YouTube-videor till 15-sekunders montages på rullar.

Tiktoks 10-minuters funktion är den perfekta halvvägspunkten mellan rullar och en YouTube-video. Dina tiktoks kan vara mindre polerade än YouTube, medan du definitivt kan bli lite djupare än du kunde med en rulle.

Filma din dag när du går med, redigera den tillsammans på kvällen och posta den till Tiktok den kvällen. .

Diys

DIY -videor har varit stora på Tiktok sedan appens start, och de sprang verkligen i popularitet under covid lockdowns. Från tie-dye skjortor och stansnålmattor till möbler klädsel och rumsmakeovers är DIY-möjligheterna oändliga. Och att ha 10 minuters video innebär att du kan gå mer i detalj om varje steg i DIY -processen.

Mukbang

Mukbangs – där skapare äter en måltid medan de pratade direkt med kameran – hade en riktig storhetstid för några år tillbaka. Även om trenden enbart hittades på YouTube, har skapare nu en chans att ta tillbaka den med 10-minuters Tiktok-videor.

Det är ett bra sätt att uppdatera dina följare på allt som händer i ditt liv – relationens uppdelningar, karriärvinnar, resor – på ett mer avslappnat sätt än en fråga och svar.

Morgonrutin

Vi verkar vara fascinerade av att titta på andra människors morgonrutiner. .

. Att se en hel morgonrutin i realtid är ett innovativt sätt att engagera dina följare.

Kom ihåg: du behöver inte göra en 10-minuters video bara för att du kan

Bli inte fast i spänningen och tappar ut mediokra innehåll för det skull. Se till att du skapar något värt, som du är stolt över och att din publik vill se.

Var inte rädd för att experimentera, men kom ihåg att dina tio minuters videor måste arbeta i tandem med resten av ditt innehåll, och mest av allt matchar din stil.

Redo att öka ditt Tiktok -spel?

Att arbeta med varumärken är ett av de bästa sätten att växa din publik och ha kul med ditt innehåll. Om du inte är säker på var du ska börja är stam den perfekta lanseringsplanen. Bläddra igenom hundratals märken med aktiva kampanjer, skicka innehåll eller tonhöjd för att vinna och börja tjäna genom att göra det du älskar – skapa verkligt, autentiskt och engagerande innehåll.

Hur länge kan en tiktok vara? Videolängd och hur man gör tiktoks längre

Tiktok Loading Page på en telefon med en ljus bakgrund

Wikimedia Commons, Solen Feyissa

Eftersom appen har blivit mer populär, tiktok has har ändrat hur länge en video kan vara. Men hur lång är det maximala som en tiktok kan vara? Här är allt du behöver veta.

Tiktok har blivit en av de mest populära sociala medieplattformarna, tack vare rikedomen av trender, filter, sånger och roliga videor som lever på den kortformade appen.

Men när användarbasen ökar och fler människor försöker skapa innehåll, undrar många om det finns ett alternativ att filma och ladda upp längre videor.

Artikeln fortsätter efter AD

Kan en tiktok vara längre än 60 sekunder?

upp till 10 minuter lång.

Artikeln fortsätter efter AD

Medan användare ursprungligen bara kunde spela in och ladda upp 15-sekunders videor på Tiktok, förlängdes den gränsen senare till en minut och sedan till tre minuter efter efterfrågan på längre videor för att kunna integrera mer i en video.

Tiktok har blivit ett nav för alla slags virala trender.

Även om 3-minutersgränsen har tillåtit innehållsskapare mycket mer utrymme, begärde vissa att gränsen skulle förlängas igen. .

Artikeln fortsätter efter AD

Den nya videolängden har visat sig vara användbar för många användare, som ofta måste ladda upp en video i flera delar för att ge en handledning eller dela en berättelse.

.

Artikeln fortsätter efter AD

Hur kan du göra en 10-minuters tiktok?

För att göra en 10-minuters tiktok måste du först se till att alternativet är tillgängligt på din version av appen. Se till att du har uppdaterat TIKTOK i din relevanta App Store, men om alternativet för tio minuters videor inte finns där kanske det inte är tillgängligt i ditt område ännu.

Relaterad:

Livestream Viewership Records: Högsta toppvisare på Twitch & YouTube hela tiden

Artikeln fortsätter efter AD

För att kontrollera om du redan har funktionen:

Om alternativet inte finns där kan det betyda att du för närvarande inte har tillgång till funktionen. Men när Tiktok rullar ut det till fler och fler människor, borde det inte vara länge tills du kan göra mycket längre videor.

Artikeln fortsätter efter AD

  1. Öppen .
  2. Klicka på plus -knapp För att öppna kameran.
  3. Ovanför den rosa cirkelknappen, Svep för att plocka från 15 -talet, 60 -talet, 3m eller 10 m om alternativet är tillgängligt för dig.

Gör en tiktok med flera videor

Om du inte kan få ut det mesta av den 10 minuters videofunktionen, kan du behöva bli kreativ med att klämma så mycket innehåll i 3 minuter som du kan. Ett sätt att vara effektiv med tidsgränsen är att ladda upp flera klipp för samma video och beskära dem till din smak.

Artikeln fortsätter efter AD

  1. Lansera Tick ​​tack, och Klicka på PLUS -knappen För att starta en ny video.
  2. Klicka på ‘Ladda upp’ knapp i det nedre högra hörnet för att ladda upp media från din kamerarulle.
  3. Klicka på kretsar på bilderna eller videorna Du vill lägga till din video för att välja dem.
  4. Klick ‘Nästa,’ “Justera klippet” För att redigera längden på dina videor.
  5. Knacka ‘Spara,’ Lägg sedan till eventuella effekter, text eller musik du vill lägga till.

Om du vill lära dig mer om hur du använder Tiktok kan du kolla in våra andra guider här:

Hur man gör Tiktok -videor längre (2023 -upplagan)

Hur man gör Tiktok -videor längre (2023 -upplagan)

I början var Tiktoks bara 15 sekunder, men tack vare användarens efterfrågan kan du nu lägga upp längre videor! Läs vidare för att ta reda på mer.

Tiktok är känd för sitt lätt förbrukningsbara Kortformade videor, Så mycket att Facebook, YouTube och Instagram alla rullade ut sina egna versioner för att hålla jämna steg med efterfrågan.

Men dessa korta klipp är inte Tiktoks enda styrka.

Teamet bakom appen arbetar konsekvent för att introducera nya funktioner och hålla appen på topplatsen.

Om du använder Tiktok, vet du att de erbjuder ett stort bibliotek med specialeffekter, AR -verktyg, musik, förmågan att göra voiceovers, söm, duett och till och med välja längden på dina videor.

När användarbasen ökade erkände Tiktok ett gap och började introducera alternativet för skapa längre videor. Ett smart drag i att ta över världen av online -videoinnehåll!

För dem som verkligen vill gräva in i berättelsen är vi här för att gå igenom hur man lägger ut längre tiktoks

Viktig avslöjande: Vi är stolta dotterbolag till vissa verktyg som nämns i den här guiden. Om du klickar på en affiliate -länk och därefter gör ett köp, kommer vi att tjäna en liten provision utan extra kostnad för dig (du betalar inget extra). För mer information, läs vår avslöjande.

Hur länge kan en tiktok vara? ��‍♀

Ursprungligen kunde Tiktok-användare bara spela in 15 sekunders klipp. !

Denna gräns höjdes senare till 60 sekunder och sedan till tre minuter som svar på användarens efterfrågan på längre tiktokvideor.

Medan en tre minuters gräns definitivt har tillåtit innehållsskapare mer frihet i sin berättelse, såg den växande populariteten på plattformen Tiktok tillkännage utrullningen av en ny 10-minutersgräns 2022.

Tidsgränsökning Ger användare mer flexibilitet när det gäller skönhetshandledning, utbildningsinnehåll, instruktionsinnehåll, matlagningsdemos, komiska skisser och mer.

Det är också ett smart drag när det gäller att förbli relevant. Medan Tiktok har gjort ett namn för sig själv som en kortformad videoplattform, Det är också medvetet om den ökade direkta intäktspotentialen som erbjuds i andra appar.

Hur man gör längre tiktok -videor ��‍��

Om du är angelägen om att prova dessa längre tiktokvideor, Du måste först se till att du har den senaste versionen av appen installerad.

För att ytterligare kontrollera om du har funktionen tillgänglig:

1. Öppna TIKTOK -app.

2. Klicka på plustecken längst ner på skärmen för att öppna kameran.

3. videolängder tillgänglig för dig; 15s, 60s, 3m och 10m om alternativet är tillgängligt för dig.

Medan ett fåtal källor säger att det här alternativet kanske inte är tillgängligt för alla och fortfarande rullas ut, är vi lite skeptiska till om Tiktok har beslutat att fortsätta med planen eller inte.

Det finns inte mycket i vägen för de senaste nyheterna så allt vi kan göra är att hålla fast och se vad som händer!

Om du inte har möjlighet att publicera 10-minuters tiktoks, oroa dig inte! De flesta skapare har hittat en lösning genom att skapa sina videor i delar eller avsnitt och uppmuntra tittarna att följa dem för del 2 eller mer av videoserien.

Inspiration för längre Tiktok -videor ��

Att skapa en längre Tiktok-video är ungefär densamma som att skapa en kortare längd video, men nu har du mer tid att spela med den. Låt oss kolla in några av de sätt du kan använda alla dessa ytterligare minuter!

Berätta en historia

Oavsett längden på dina videor, bör de alltid berätta en historia. Detta betyder en tydlig .

Tänk fängslande språk, dramatiska pauser, vackert landskap, bakhistorier, bygga spänning och ställa frågor.

Fokusera på och använd tiden för att dela ditt innehåll i ett format som tidigare bara var tillgängligt för YouTube -användare.

Informationsvideor

Det är rätt att ha mer tid att filma betyder att kunna skapa riktigt solid informationsvideor.

Inga mer hoppar över viktiga uppgifter eftersom du inte har tid!

Detta är särskilt användbart för märken som vill posta förklarande videor på vissa produkter eller skapare som vill publicera utbildningsinnehåll i ett specifikt ämne.

Hem diy det

DIY -videor har alltid varit populära och en stor del av Tiktok sedan början.

Nu, med en längre tidsgräns, kan skaparna ge mycket mer information om varje steg och verkligen engagera användare i detaljerna i deras DIY -process.

Från att ompolera dina möbler till trädgårdsmakeovers, skapa tie-dye skjortor och fixa ditt sovrum, möjligheterna för är oändliga!

Bli redo med mig

Den populära Grwm hashtag är en fantastisk trend att hoppa på, särskilt nu när du har mer tid att visa upp din rutin.

Detta kan ta formen av din morgonrutin . Du kan till och med filma dig själv som gör dig redo att gå till gymmet.

Frågor och svar

Om du bygger en ganska trevlig efterföljande är en Q & A -video ett bra sätt att dela lite mer om dig själv.

Skicka frågor .

Frågor och svar är också en bra idé för Tiktok lever ! Kom bara ihåg att det är svårare att undvika alla frågor du kanske inte vill svara.

Det här är bara några idéer men det finns egentligen oändliga möjligheter. Ha kul och var inte rädd för att experimentera med innehållet av dessa längre videor.

Vanliga frågor ��

Vad är den bästa längden för en tiktok?

Enligt forskning är den söta platsen någonstans mellan . Även om det är fantastiskt att ha ett 10-minuters videoalternativ, kom ihåg att korthet och lätt att konsumera innehåll alltid vinner engagemang på Tiktok.

Vilken videofilstorlek och format stöds av Tiktok?

Filstorleken är 72 MB för Android och 287.6 MB för iOS medan de bästa videoformaten för Tiktok inkluderar .MP4 och .Rörelse.

Tiktok gynnar ett vertikalt bildförhållande på 1080 x 1920, eller minst 720 x 980.

Gör längre videor på Tiktok få fler visningar?

Det verkar inte vara mycket bevis på att längre tiktok -videor får fler visningar. Videopopularitet handlar mer om innehållet och hur engagerande det är än hur länge videon är.

Tiktok är dock känd för sin korta, snacks -videor Och längre tiktoks kanske inte håller människor engagerade hela vägen igenom.

Den bästa strategin är att testa olika videolängder och se vad som fungerar bäst för ditt varumärke.

Lacka upp ��

Att kunna posta längre tiktokvideor betyder att du verkligen kan gräva in det innehåll du vill posta. Men skicka inte bara längre videor eftersom du kan!

Om du kan skapa en Engagerande historia som behöver en längre tidsgräns, gå sedan efter det, men om dina innehållsidéer är mer lämpade för kortare klipp, håll dig fast vid det.

Som nämnts ovan handlar förbättring av dina chanser att bli viral på Tiktok mer om kvaliteten på innehållet du levererar till din publik!

Om du gillade den här Tiktok -guiden kan du gärna kolla in våra andra Tiktok -tutorials.