.

American Horror Story Seasons rankade från värsta till bäst

Låt oss vara tydliga: är helt kaos. Glädje. . ? . , Kult . . En bra tumregel för FX: Håll dig till skräcken från världar vi är Amerikansk brottshistoria Anklagelse Krydda långt överträffar den här). , Kaos är något roligt om du slutar försöka förstå det och helt enkelt njuta av. .

Varje säsong av ,

, , Bov Amerikansk skräckhistoria? .

Av Allaire Nuss 20 juli 2022 kl. 05:41 EDT

, dess spin-off , Och ja, till och med , .

Först bevisade att publiken skulle samla bakom antologier även med förbehållet med helt nya berättelser och nya rollmedlemmar varje säsong (även om vi alla önskar att Jessica Lange alltid kunde vara en konstant). Men ännu viktigare visade det sig att skräck kunde vara lika effektiv på TV som i film.

Vänligen lägg ihop händerna för en show som ofta är lika hemsk som det är polariserande (och låt oss bara erkänna det: inkonsekventa) samtidigt som man återintegrerar många amerikanska historier: att utforska förlorade kolonier, oreglerade asyler, häxförbränningar, slaveriets arv, The the Slavery, The the the the the the the the the the kollapsande tvåpartisystem och de spökade utrymmen som finns runt omkring oss. Det är dags att vi gjorde en bra, gammaldags ranking som kapitel kom ut på toppen och varför. Så utan vidare, här är vår lista över alla säsong, rankad från värsta till bäst.

.

11. Säsong 7: Kult (2017)

är helt kaos. Det kan vara det bästa exemplet på fällan Murphy-Falchuk-samarbeten för ofta faller in i, att vara författare som tryllar till plotpunkter som godtyckliga nummer från en bingomaskin (vi tittar på dig, sista säsonger av Glädje). Försök till politisk satire som är ungefär lika artikulerad som din högra höger farbrors Facebook-inlägg, och du har en antologi djupt i en identitetskris. Är vi tänkt att fokusera på att Sarah Paulsons fobier förvärras av Hillarys förlust, stammen av mördare clowner som kör förorts Michigan som Mafia, eller Evan Peters incel -karikatur stiger till makten i ett lokalt val? Paulson som den ständigt-paranoida allierade tror att alla dessa headscratchers är en del av en Trumpian konspiration som är ute efter att få henne, men publiken lämnades kämpar för att ansluta prickarna. I det stora planen för konstnärlig social kritik som gjordes under Trump -administrationen, Kult . Om Paulsons nedsmutsning om Merrick Garland inte var tillräckligt Cringey, var Peters som täckte ansiktet i Cheeto-damm och skramlar av presidentens värsta enfodrar säkert var. En bra tumregel för FX: Håll dig till skräcken från världar vi är inte Amerikansk brottshistoria (Den nya Krydda långt överträffar den här). Som sagt, . Men om du är en Kults Clowny.

.

. Säsong 10: Dubbel funktion (2021)

Medan vi är vana att se Skaka upp sitt format (det är ju en antologi), säsong 10 är en fullständig avvikelse från seriens norm. Liksom back-to-back-genren flickor under körningsdagarna delas denna del upp i två berättelser: “vid havet” och “Vid landet.. Röda tidvatten Ursprungligen visade löfte som en Lysande-träffas- Berättelse om en kämpande författare (Finn Wittrock) som efter att ha flyttat sin familj till en isolerad kuststad, erbjuds en svart piller som kommer att ge honom stor kreativ framgång med skrämmande biverkningar i form av Salems varelser i mycket stil. . , . , När den kryptiska trailern fick många att tro), varför bry sig om att ha en delad säsong alls? , Death Valley .

. .

. Kort/fx

. Säsong 4:

, . En inte så subtil nick till den klassiska (och kontroversiella) filmen 1932 . . , Stellar -rollen räckte inte för att rädda sin flatliningplott, även med repressalier av vissa . . . . Freak showstatus på den här listan.

.

. Säsong 5: (2015)

, vinner superlativet att vara det första Ahs . , S fullständiga bristen på ett berättande ankare var ytterligare en kniv i Ahs“bröstet. Baserat på L..Den beryktade Cecil Hotel, som har varit värd för alla saker makabre och mord sedan dess öppning 1924, kan denna säsong ha tagit sitt källmaterial för allvarligt genom att beröra många våldsamma missöden istället för att vårda en kärnplott. . I sitt (om än, splayed) centrum är Gaga – som vann en Golden Globe för sin roll – som en femme fatale vampiress med en törst efter hämnd, tillsammans med de undvikande tio budorden, och Wes Bentley som en detektiv som är avsedd att sätta hela hotellets ondska tillsammans (även om publiken inte kan göra detsamma). Fortfarande förblir midsäsongens middagsscen med spöken av berömda seriemordare en av de bättre kreativa friheterna som showen någonsin har tagit. ?

7. NYC (2022)

Centrerad kring spridningen av AIDS -viruset på 1980 -talet, Amerikansk skräckhistoria: . Ahs , Ahs . . . I huvudrollen i Murphy-Falchuk Stock Company, inklusive Denis O’Hare, Zachary Quinto, Sandra Bernhard, Isaac Powell och Patti Lupone, förhör många tematiska trådar, men ingen mer än illusionen av kontroll. . Ahs , skryter av skillnaden att vara vad en ew -författare kallar “det tråkigaste och fruktansvärda inträde i Amerikansk skräckhistoria Ändå, ytterligare bevisar att ibland kan verkligheten vara skrämmande än något monster, ghoul eller seriemördare.”

American Horror Story U0022Chapter 2U0022 Säsong 6, avsnitt 2 Luftdatum: 21 september 2016 Bild (L-R): Sarah Paulson, Kuba Gooding, JR.

Kredit: Suzanne Tenner/FX

6. (2016)

, Roanoke uppdelad till och med den mest dedikerade . . Dess kardinala synd: författarna biter mer än de kunde tugga. ? Den här gången börjar säsongen som ett gift par (Lily Rabe och André Holland) berättar om den konstiga upplevelsen av att bo i ett spökat bondgård för en dokumentarserie, komplett med dramatiska återinföringar av Paulson och Kuba Gooding Jr Jr. Som skådespelare som spelar det nämnda paret. . Vissa tittare lämnades förståeligtvis och undrade precis vad i helvete de tittade på (eller ofta tittade på ledtrådar, och inte på ett lynchiskt sätt, heller). Ändå måste du respektera För att tillämpa ett sådant ambitiöst format på ett av de större amerikanska mysterierna, oavsett om du tror att de drog av det. Mainstay, citerar det som hennes minst favoritbetalning, medger “Jag bryr mig bara inte om den här säsongen alls … Jag kände mig riktigt fångad av mitt ansvar och min avtalsenliga skyldighet att göra [AHS].”Om en av showens största tillförordnadstillgångar inte är entusiastiska, är det svårt att förvänta sig att alla andra ska vara.

Kredit: Michele K.

5. Säsong 3: Bov (2013)

Bov har sitt arbete klippt ut för sig själv. Denna efterlängtade tredje utbetalning följer två eftertraktade säsonger som skrev om reglerna för skräck-tv till det bättre, vilket bevisar att TV skulle kunna mata ut ångest och gore lika bra som film. Och trots att , Det är fortfarande en fin säsong som spelar en rejäl roll i det större Ahs kanon. . . , . . Showens sanna skräck ligger i slaveriets verklighet i det amerikanska söderna, och medan det finns en meditation på den inflytande som kulturen spelar för att definiera “magi”, har Voodoo Tropes definitivt inte åldrats bra. Ahs . .

American Horror Story: Apocalypse – Bild: Kathy Bates som MS. Miriam Mead. CR: Kurt Iswarienko/fx

. Apokalyps

Ahs har tagit hittills, och (vågar vi säga) det lönade sig. , Mordhus Bov . . Medan han är säker i ett skydd som kallas Outpost 3 med en mörk historia, är det upp till säsong tre’s Council of Witches att besegra honom innan den förestående apokalypsen tar tag. Det kan låta som mycket att ta in för det är det. . , släpig , . Den här säsongen representerar en inlösen genom att bokstavligen återvända till showens rötter, även om dess anslutningar är långtgående ibland. blev tv-motsvarigheten till en klassisk rock-supergrupp som spelade alla dina favoriter i deras avskedsarena-turné.”Och med tanke på hur seriens skrift tenderar att spiral ut ur kontroll är det nästan ett mirakel att showrunnarna sprang för en . . Ja, hon är så bra, och hon har alltid varit.

.
Kredit: Kurt Iswarienko/fx

3. Säsong 9: 1984

. . . . , är härligt läger (ordalag troligen avsedd av showens krafter som är). -. .

. (2012)

Mordhus Avfyrad på alla cylindrar: Psykologisk skräck från fullständig förlust av autonomi, atmosfäriska frights från nästan varje ram och till och med kroppsskräck från en självinducerad abort och aversionsterapi bland andra våldsamma orättvisor. . . Ännu mer skrämmande är situationen för journalisten Lana Winters (Paulson), som när hon besöker asylen för en berättelse, begås av syster Jude, en sexuellt förtryckt nunna som spelas av Lange, på grund av hennes homosexualitet. . I en intervju med EW precis innan Asyl .”Den” beslutsamheten “, som han retade under hela artikeln men aldrig direkt avslöjade, visade sig vara … utlänningar? , Asyl och Mordhus . till den andra platsen på vår lista, men inte utan en bra kamp.

American Horror Story: Avsnitt 10 – Slödande barn (sänds 7 december, 22:00 E/P). . CR: Lewis Jacobs / FX

Kredit: Lewis Jacobs/FX

1. Mordhus (2011)

.”Utöver de glasögonhögskolorna är vi fortfarande kvar i vördnad för Mordhus .. . Det börjar när paret Viviane och psykiater dr. . Samtidigt gör deras ängsliga och avlägsna tonårsdotter (Taissa Farmiga) snabbt en udda och potentiellt skadlig vän i Tate (Evan Peters) inom ramen för hennes nya, läskiga hem. . Och med tanke på att inställningen är ett viktorianskt hem som är mycket som George Hodel, ansåg den sadistiska läkaren ligga bakom den ökända Black Dahlias avskurna leende; Mordhus är en mer än-Apt-titel för denna trailblazing, skrämmande första säsong. Och ja, de två bästa posterna på vår lista är i kronologisk ordning, men det beror på att Ahs Började sterling och växte gradvis dimmare över tiden, även om det avsmalnade långsamt av till en början (skillnaden i kvalitet mellan Mordhus och Asyl . , är den lysande antologin som övertygade oss att fortsätta komma tillbaka, även efter den hungern regresserade senare till ett falskt hopp om att nyare säsonger kunde tillfredsställa samma sug.

  • Leslie Jordan tyckte att Lady Gaga var en extra när han träffade henne på uppsättningen
  • Amerikansk skräckhistoria Star Evan Peters väljer sina 5 favoritavsnitt genom tiderna
  • De 24 bästa skräckfilmerna på 80 -talet

Amerikansk skräckhistoria

Med varje ny säsong av , Jag bestämmer mig för att ge det en ny chans och hoppas kanske . , är en inbjudande röra som är massor av kul. Och kredit där kredit är förfallet, serien är banbrytande, för att få skräck till en större publik än någonsin tidigare och använder ett tvingande antologiformat. , Amerikansk skräckhistoria .

American Horror Story: Dubbel funktion, Låt oss bryta ner en snabb ranking av seriens första nio säsonger (som för närvarande strömmar på Hulu, Netflix och Amazon Prime).

9. Kult, Säsong 7

Alla hörn av media försökte räkna med valet av president Trump 2017, och det är genomgången av , Kult. . Kult, Och när avsnitt 1 presenterade Evan Peters smetande pulveriserat Cheeto -damm i ansiktet, visste jag att den här säsongen bara inte var för mig. .

. , Säsong 6

, är helt enkelt bra. Det följer ett par som flyttar in i ett spökhus i North Carolina, som berättar om sina erfarenheter med Roanoke Ghosts till en dokumentärbesättning. . Om du hade några tvivel om säsongen, beskrev Paulson nyligen “Feeling Trapped” av hennes Contractural -avtal om att delta i den här säsongen av . Även om det inte är en fruktansvärd säsong av tv, är det inte så roligt som de andra och tar mycket färre risker.

7. Hotell,

ahs-hotel2.jpg

Ta emot showens mest blandade recensioner vid den tiden, var verkligen en blandad väska, men åtminstone introducerade den oss för Lady Gagas The Countess, en glamorös vampyr som bodde på Cortez Hotel. Ta inspiration från Real Cecil Hotel i Los Angeles, där många människor har dött, Hotell är en intensiv och mörk säsong med några för många riktiga mördare, inklusive nattstalkeren Richard Ramirez (också en nyckelspelare i 1984.”Indikerande på mina problem med . Det är en visuellt vacker säsong men är all stil utan substans – och säkert inga riktiga skrämmande.

6. Freak show, Säsong 4

, . Äger rum i början av 1950 -talet, Freak show Följer Elsa (Lange) och hennes resande cirkusshow och motsvarar otillbörligt funktionshinder med skräck ibland. , . . Vid sidan av cirkusen innehöll denna säsong också en av en av De mest ikoniska fienderna, snodiga clownen, en brutal artist med en förkärlek för våld.

. ,

, 1984 är en rörig, kaotisk säsong som – i sant . Liksom de flesta säsonger förlorar det sitt fokus av de sista avsnitten, men slasher skrämmer kommer att locka alla fans av klassiska skräckfilmer som Fredag ​​den 13: e. är en stolt kåt, kokta galning-och säsongen höjdpunkt.

. Bov,

ahs-coven.jpg

En av seriens bästa återkommande skådespelare, Sarah Paulson är alltid en höjdpunkt i varje säsong av Ahs, . Cordelia leder en coven av häxor baserat i New Orleans och är en sötmodig moderfigur till en grupp unga, förlorade flickor som alla söker efter en känsla av anslutning i varandra. . .)

3. ,

Det här kan vara den här listans hetaste tag, men jag tycker en av de roligare och engagerande säsongerna av Amerikansk skräckhistoria. , Apokalyps Slutligen samlade några av AhsDe flesta ikoniska karaktärer och historier. När antikristen föddes in Mordhus Bov . .

. , Säsong 2

ahs-asylum1.jpg

är absolut utanför rälsen – och jag menar det som en komplimang för det mesta. Jessica Lange leder säsongen som syster Jude, en kvävande och kontrollerande nunna som har till uppgift att driva Briarcliff Manor, en fruktansvärd institution som har en rad “kriminellt galen” patienter. , Asyl Funktioner Ahs. . Asyl betonar också Murphys vilja att ta saker till det extrema på bisarra sätt som inte alltid fungerar men är vågiga och (vanligtvis) underhållande oavsett.

1. Mordhus,

ahs-murderhouse.jpg

. Introducerar oss för Tate och Constance Langdon, Violet Harmon och bara en hel lotta spöken, Mordhus är på sitt bästa. Mer än bara ett spökhus, undersöker denna säsong decennier av trauma som alla ligger i det underbara hemmet i Los Angeles med en livlig blodshistoria. .

Kristen Reid är en kulturförfattare och TV -praktikant för Paste magazine. . .

.